Chorizo Flatbread


Chorizo Flatbread

Räcker till 2-3 personer för en hel måltid eller 6-10 om du delar dem i mindre bitar och har som plock.


Rör ut 7 g torrjäst (½ paket) tillsammans med 1 tsk socker i 2 msk ljummet vatten. Tillsätt 200 g grekisk yoghurt, 1 msk grovmalda fänkålsfrön, ½ tsk salt och 260 g vetemjöl. Knåda i maskin eller för hand tills degen är elastisk. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar. Medan degen jäser sprättar du skinnet av 2 chorizos (eller annan färskkorv med mycket smak) och smular korvfärsen ner i en het stekpanna. Bryn färsen och låt den sedan svalna.

När degen jäst färdigt knådar du den lätt och delar den i 6 delar. Kavla en bit i taget till en tunn avlång oval. Strö 1/6 av färsen över degovalen och rulla sedan ihop den från en kortsida. Kavla rullen igen till en avlång oval som är ca 3-4 mm tjock. Gör likadant med alla sex degbitarna.

Pensla bitarna med lite olivolja och lägg dem sedan med den oljade sidan neråt i en stor stekpanna. Stek på medelvärme ca 3 minuter per sida. Glöm inte att olja ovansidan när du vänder brödet.

Vi äter bröden med en ganska het tomatsalsa (sås) och creme fraiche. Men det funkar förstås lika bra med en tacosås och eventuella andra tacotillbehör som du gillar.